RONALD RAAIJMAKERS

 
CV

AGENDA

RECENT WERK

CONTACT

AARDEWERK

BLIK

BLOEMEN

DEEGWAREN

Al op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag waar ik van 1968 tot 1973 studeerde, specialiseerde ik mij in het schilderen van stillevens. Mijn eerste stillevens maakte ik voornamelijk in aquarel, een techniek waarin ik mij thuis voelde als een vis in het water.
Pas eind jaren 80 ben ik overgestapt naar acrylverf waarin gaande weg mijn werk steeds realistischer werd. Ik streefde er hoe langer hoe meer naar om zo min mogelijk van mijn handschrift te laten zien.
Voor een stilleven vind ik het heel belangrijk dat de voorwerpen zo ruimtelijk mogelijk worden weergegeven. Wij zijn omringd door dingen die we onophoudelijk aanraken, daarom vind ik het zo belangrijk om de dingen zo tactiel mogelijk te schilderen. Van groot belang daarbij is bovendien de stofuitdrukking, waarmee ik zo goed mogelijk wil laten zien waarvan de dingen gemaakt zijn. Tegenwoordig werk ik vooral in olieverf.
Mijn inspiratie bron is het gewone dagelijkse leven in al zijn verscheidenheid, waarbij ik vooral ook graag gebruik maak van de gebruiksvoorwerpen uit andere culturen. Ook de natuur is een onuitputtelijke inspiratie bron. In ladekasten verzamel ik schelpen, eieren, zaden en gedroogde vruchten, fossielen en stenen. Ook de Haagsche markt in Den Haag is een bron van inspiratie. Groente en fruit van over de hele wereld worden hier aangeboden.
We leven in een prachtige wereld vol schoonheid.

GLAS

SCHELPEN

DOZEN

TASSEN

KEUKEN & FRUIT


EIEREN

DIVERSE
  Gevonden informatie en afbeeldingen mogen niet zonder toestemming van de kunstenaar gebruikt worden. 2010